Hoppa till sidans innehåll

Våra tävlingsekipage


Sandra Karlsson - Dessa  4 underbara hästar har jag förmånen att få arbeta med och följa med i deras utveckling.

Fontaine Bleau ”Fontan”

Val -01, e Blue Hors Hertug

Jag har haft Fontan sen han var 3 år och ridit in och utbildat honom själv med hjälp av mina tränare. Han är utbildad S.t George och vi kommer främst att starta Msv A och S:t George under våren 2015. Vi har haft ett par tuffa år då Fontan haft väldigt svår kolik som till slut resulterade i att vi fick buköppna honom i Februari 2014, men han repade sig snabbt och ville ut på tävlingsbanan igen. Vi hade ett väldigt bra tävlingsår under andra halvan av 2014 med många placeringar och vinster upp till Msv B:4. Så nu är vi på gång igen!

Fontan

 

Blue

Val-07, e Highlander

Blue ägs av Eva Axelsson Engström och står hos mig för utbilning. Han kom för ca 2,5 år sen och var då i stort sett bara inriden. Han har verkligen gått från klarhet till klarhet och under hösten 2014 lyckades vi kvala in till Msv B. Målet i år är att först befästa Msv C och sen ut och starta Msv B till hösten.

 

Blue

 

Don Azlan

Val -10, e Don Romantic

Han köptes in i sommaren 2014 som 4-åring av mig och min sambo Stefan. Målet är att han ska gå lite unghästklasser i år. Han växte sent och är därför inriden väldigt sent, men utvecklas just nu ständigt.

Azlan

 

Diznie ”Diza”

Sto -03, e Dionysos

Diza ägs av Åsa Lidback och står precis som Blue hos mig för utbildning för att sen när hon blir äldre åka hem igen för att bli mamma. Hon kom ungefär samtidigt som Blue och dom har följts  åt på tävlingarna. Diza har dock väldigt mycket humör och egen vilja så henne måste man försöka lirka lite med så man får med henne på sin sida. Då har man en häst som ställer upp till 110 %. 

Diza 

 

 

Clara von Stedingk och Black Barbie

Jag är 16 år gammal, heter Clara och tävlar tillsammans med ponnyn Barbie som ägs av Sandra Karlsson. Barbie är ett svart sto som är född 2006 och är en maxad c-ponny. Vi började tävla tillsammans våren 2016 och just nu tävlar vi upp till LA:P1 i dressyr tillsammans. Vi fortsätter att träna mot våra mål och utvecklas med hjälp av min tränare Sandra Karlsson.

 

 

 

Matilda Lindfors och My Fair Dancing Bubble

Jag heter Matilda Lindfors och tillsammans med min d-ponny valack Bubble har jag startat dressyr upp till fei inledande, och planen är att snart starta de vanliga fei klasserna. I år kommer vi även att rida div.1 dressyr, vilket ska bli jätte kul!

 

 

Malin Granelund och Top Blue Sky "Skorpan"

Malin är 16 år och började sin karriär på shettisar. Malin har ridit ponnygalopp och bl a vunnit på både nationaldagen/Gärdet, SM consulation på Strömsholm och ridit shettisgalopp i både Globen och Friends. 

Malin började hoppträna för Agneta Carlen och därefter började hon tävla hoppning på sin foderponny, en shettis, Moritz vd Tobbenhof. 

Malin köpte efter några år själv en gammal ridskoleponny från ridskolan. Malin och Terry Teapot segrade upp till LB i hoppning och blev 3:a i SM i galopp. 

Nu har Malin ”Skorpan” som är 12 år och svensk ridponny, nu satsar hon bara på hoppningen. Skorpan är en ponny med mycket kapacitet men oerhört känslig, dom tränar för Helena Schiller, B-tränare i hoppning. 

Ekipaget tävlar idag upp till MSV B, målet är att kvala in till SM. 

 

 

Jonna Degow och Northern Star

Mitt namn är Jonna och jag är 16 år. Jag rider på Stall Bobacken där jag har min medryttarponny Northern Star (Norton), han är en d-ponny född 2000. Tillsammans tränar och tävlar vi i dressyr upp till La:P1. Vi startade vår första tävling tillsammans 2016 och med vår tränare Sandra Karlsson, som även äger Norton, har vi klättrat i klasserna och utvecklats mycket! På Stall Bobacken får jag även förmånen att rida och utvecklas tillsammans med många andra fina hästar. Det är även jag som var med och startade samt sitter som ordförande för klubbens ungdomssektion. 

Uppdaterad: 11 MAR 2019 19:44 Skribent: Jonna Degow och Clara von Stedingk
 

 

 

Ni följer väll oss på instagram? 📸

@osterakerssportryttare @osterakerssportryttare.us 

 

 

 

Postadress:
Föreningen Österåkers Sportryttare - Ridsport
Camilla D´ailly, Fritz Janssons väg 11C
18470 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info