Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Mountain Horse finalen!

14 OKT 2008 14:00
Torsdagen den 9oktober bar det iväg till Kungsbacka för Matilda Melkersson och Fredrika Lundberg för att delta i den sista omgången utav
Mountainhorse pony cup. Efter en ganska lång resa och lite vilse åkande den sista biten så var vi framme.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2008 09:31

Ponnierna rastades och installerades i dom mobila stalllängorna och sedan var det dax för invigning. Kommunalråd, ryttarpresentation, nationalsång samt sist men inte minst Kurt Olsson som spexade med alla tjejer och killar som skulle delta i tävlingarna. Läktaren var fullsatt.

Fredagmorgonen började med veterinärbesiktning och sedan en Clear round L:C.   Inga problem. Bägge tjejorna fick var sin rosett. Skönt att komma hem med någonting att hänga på väggen.  På lördagmorgonen gick det sista kvalet till den slutgiltiga finalen på söndagen.
Första start 08.00. Nu var det stilbedömning med Lars Parmler som stildommare sittandes mitt i manegen. Det var tufft. Han såg allt.    Matilda som alltid rider snyggt på sin välhoppande Libistro fick tredje högsta stilpoängen av katc ryttarna. Fredrika på  Marcanta Gold  hamnade på tolfte plats. Bägge till final.  Resten av dagen spenderades på läktaren där kvalfinal gick i SM klasserna samt unghäst championatet reds.  Ryttarfest blev det naturligtvis på kvällen med 600 gäster och västkustens bästa coverband. Kul!
Söndag och finaldax. 16 ryttare hade gått till final som reds i bedömmningen A1a. Finalen gick m a o inte i stilbedömmning och förklaringen till det var att alla 16 som gick till final bör ochså klara av att rida fort och med precision. Fredrika var först ut och Marcanta rev sista hindret i kombinationen. Attans, jättebesvikelse, men nu höll vi tummarna för Matilda och "Bisse".  Han rev exakt samma hinder. Segern gick rättmätigt till den tjej som också hade fått högsta stilpoängen.  Fredrika kom på 8:de plats och Matilda på 9:de. Inte dåligt utav 2200 deltagare i cupen.  Slut på tre roliga men intensiva dagar.
 
Hälsningar Cia 

Skribent: Catrin Egerfors

 

 

 

Ni följer väl oss på instagram? 📸

@osterakerssportryttare @osterakerssportryttare.us 

 

 

 

Postadress:
Föreningen Österåkers Sportryttare - Ridsport
Camilla D´ailly, Fritz Janssons väg 11C
18470 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info