Hoppa till sidans innehåll

Våra tävlingsekipage


Sandra Karlsson - Dessa  4 underbara hästar har jag förmånen att få arbeta med och följa med i deras utveckling.

Fontaine Bleau ”Fontan”

Val -01, e Blue Hors Hertug

Jag har haft Fontan sen han var 3 år och ridit in och utbildat honom själv med hjälp av mina tränare. Han är utbildad S.t George och vi kommer främst att starta Msv A och S:t George under våren 2015. Vi har haft ett par tuffa år då Fontan haft väldigt svår kolik som till slut resulterade i att vi fick buköppna honom i Februari 2014, men han repade sig snabbt och ville ut på tävlingsbanan igen. Vi hade ett väldigt bra tävlingsår under andra halvan av 2014 med många placeringar och vinster upp till Msv B:4. Så nu är vi på gång igen!

Fontan

 

Blue

Val-07, e Highlander

Blue ägs av Eva Axelsson Engström och står hos mig för utbilning. Han kom för ca 2,5 år sen och var då i stort sett bara inriden. Han har verkligen gått från klarhet till klarhet och under hösten 2014 lyckades vi kvala in till Msv B. Målet i år är att först befästa Msv C och sen ut och starta Msv B till hösten.

Blue

 

Don Azlan

Val -10, e Don Romantic

Han köptes in i sommaren 2014 som 4-åring av mig och min sambo Stefan. Målet är att han ska gå lite unghästklasser i år. Han växte sent och är därför inriden väldigt sent, men utvecklas just nu ständigt.

Azlan

 

Diznie ”Diza”

Sto -03, e Dionysos

Diza ägs av Åsa Lidback och står precis som Blue hos mig för utbildning för att sen när hon blir äldre åka hem igen för att bli mamma. Hon kom ungefär samtidigt som Blue och dom har följts  åt på tävlingarna. Diza har dock väldigt mycket humör och egen vilja så henne måste man försöka lirka lite med så man får med henne på sin sida. Då har man en häst som ställer upp till 110 %. 

Diza

 

Elin Brodin och Movie Star

Jag heter Elin Brodin och jag fyller 13 år 2015.

Min ponny heter Movie Star och hon är ett New Forest-sto född 2004.

Movie är en nätt liten dam på 142 cm med eget humör, men för det mesta gör hon det hon ska.

Vi tränar dressyr för Sandra Karlsson och tävlar upp till och med LättA.

Elin och Movie Täby


 

Cornelia Olsson och Northern Star

Norton, som han kallas, är en D-ponny född 2000. Vi tävlar aktivt dressyr men har startat en och annan hopptävling. Norton är en riktigt fin dressyrkillen men han kräver sin ryttare. Vi har haft lite problem med "spöken" på tävlingsplatser men det börjar släppa nu och vi jobbar flitigt vidare. Vi tränar för Sandra Karlsson, som också äger honom. 

Cornelia

 

Ebba Hedrén och Cool Breeze "Tulle"

Tulle är en sexårig valack som min tränare Sandra Karlsson äger. Är en jättefin maffig dressyrkille som går kanon hemma på träningen, men går inte riktigt ihop än på "läskiga" tävlingsplatser vilket vi jobbar på!

EbbaHedren

 

Emelie Änges och Barrychello

Barrychello är en valack som jag har ridit i Holland och nu tagit med mig till Sverige.
I Holland tränade vi för världsettan Adelinde Cornelissen och var med på någon clinic. Han är en kelig och busig kille som verkligen gillar att visa upp sig! Under säsongen 2012 red vi 6 åringarnas program och denna säsongs mål är St. George

 

 Barry
 
Thea Gråberg och Joy
Joy är en C-ponny valack som har många år kvar. Tillsammans med Thea tävlar de upp till LB hoppning och ska även ut i terrängen inom en snar framtid. De har många vinster och placeringar tillsammans. 

 DSC_0082

 

Signe Öberg och Cornflakes

Valack
Född: 2007
Far: Säby's Dixi RNF 108
Mor: Millan
Morfar: Midnightspecial ox FA 58/97
Kat: D, 148 cm
Färg: Fux
Vi köpte honom okt 2012 och är väldigt nöjda med honom. Signe tränar för Emelie i dressyr och hopptränar för Svenne.

Cornflakes


Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:24
Skribent: Pia Mårdh
 

Läs Agneta Carléns intressanta hemsida om hoppning

 www.achopp.se

agneta

 

 

 

Postadress:
Föreningen Österåkers Sportryttare - Ridsport
Sofia Darrell, Bosättragård 1
18493 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info