Hoppa till sidans innehåll

Hopptränare Agneta Carlén


Hoppträning

för Agneta Carlén

(Auktoriserad C-tränare i hoppning)

Hej!

 Jag heter Agneta och har utbildat och tävlat flertalet hästar upp till och med 1,40-hoppning under drygt 25 år. Sedan drygt 10 år tillbaka har jag dessutom fått möjligheten att göra något jag tycker är vansinnigt roligt, nämligen att träna andra. En kombination av två världar för mig då jag från början är utbildad lärare.

Jag har arbetat med såväl privatryttare som ridskoleekipage, alla från absolut grundnivå upp till svår hoppning.

För mig är inte det viktigaste vilken höjd du hoppar eller tävlar utan din inställning och vilja att bli en ännu bättre ryttare.

Jag vill att alla som tränar för mig skall ha roligt, uppleva hur man utvecklas genom olika uppgifter och få möjligheten att känna den där känslan av lycka när man är i samförstånd med sin häst.

Utifrån detta är dina förkunskaper inte av större vikt utan mer din inställning. Jag vill att du sätter hästen i första rummet, har en ödmjuk inställning inför det som du och din häst skall göra tillsammans och till sist en stark vilja att pröva nya utmaningar.

Min undervisning baserar sig mycket på grunderna i såväl markarbetet som hoppningen. Träningen anpassas i möjligaste mån efter varje ekipage och målsättningen är att alla efter varje ridpass skall känna att man fått med sig något nytt hem att träna och tänka på.

Varje termin planeras så att både ryttare och häst får olika fokusområden under olika perioder, detta för att bygga upp en stark grund och arbeta igenom hela ekipaget. Allt ifrån ryttarens blick och följsamhet till hästens teknik och rytm.

Är du sugen på en inspirerande hoppträning är du varmt välkommen att ringa mig på 0733-500 131 eller mejla till This is a mailto link .

Titta gärna in på min nya hemsida www.achopp.se för mer info!

 

Hälsningar Agneta

Uppdaterad: 2016-06-07 23:06
Skribent: Pia Mårdh
 

Läs Agneta Carléns intressanta hemsida om hoppning

 www.achopp.se

agneta

 

 

 

Postadress:
Föreningen Österåkers Sportryttare - Ridsport
Sofia Darrell, Bosättragård 1
18493 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info